perjantai 23. marraskuuta 2012

Katkeran suolaista

Onko se tosi että ihminen toistaa itseään, sanomisissa ja tekemisissä?
Itsellä tuntuu siltä, joka syksy se helvetti alkaa.. Masennus hiipuu luokseni kuin painajaismainen murhaaja unessani, juoksen sitä pakoon sysimustassa metsässä jossa korppi seuraa tilannetta oksalta ja raakkuu.. Pysähdyn ja havahdun, murhaajaa ei kuulu, ei näy.. Hengähdän hitaasti muutaman kerran, on koleaa, hengitykseni höyryää... Ja niin se saa minut kiinni suuren tammen takaa.. Herään todellisuuteen, muttei se ole kaukana todellisuudesta..

Kello on n. 04:00 aamuyöllä, huomaan etten ole ollut unessa kuin puolisen tuntia, ja siinä ajassa nään painajaisen.. Poikaystäväni nukkuu niin levollisesti vieressäni, tekee pahaa katsoa kuinka joku voi nukkua noin rauhassa ja kerätä voimia seuraavaan päivään.
Otan rytmiä hänen hengityksestään rauhoitellessani itseäni painajaisen tuottamasta tuskasta, sydämmentykytyksestä ja ahdistuneisuudesta, toivoen että jos hengitän samaan tahtiin nukahdan helpommin.
Pelkkä toive, olen hereillä edelleen kun kello soittaa 06:00 ja poikaystäväni lähtee töihin.

Kuka on se Saatana joka minussa riippuu mukana ja saa aikaan pahan depression, ahdistuneisuuden ja unettomuuden?


Pahin aika oli kuitenkin kun olin 15-19-vuotias.. Ihmettelenkin joskus olemassaoloani täällä.
Arkeni koostui alkoholista, tupakasta, masennuslääkkeistä, unilääkkeistä, itsetuhoisuudesta, unettomuudesta tai päinvastoin monen vuorokauden unista ja monista tunneista tietokoneella istuessa.

Inhosin sosiaalisia tilanteita.. Kaupassa käynti ahdisti mieleni moneksi tunniksi ennenkuin jaksoin raahautua kauppaan, tein sen mielelläni myöhään, juuri ennen sen sulkemisaikaan. Muutkin ihmiset jos siellä niitä oli, kävisivät nopeasti, ei tarvitsisi olla katseiden alla kauaa..

Oleilin mielelläni omassa pienessä maailmassani, omassa kämpässäni, vain minä ja tietokone.
Koulu meni päin helvettiä enkä sieltä ole tähänkään päivään mennessä valmistunut, vaan nyt pitäisi valmistua muutaman kk:n sisällä..

Yksi harmaa päivä muiden joukossa;

'' Kuulen kun kello soi korvani vieressä, en jaksaisi kääntyä sitä sammuttamaan, mutta teen sen.. Pyyhin otsaltani hiukset pois ja huokaan syvän.. Taas yksi paskamainen päivä lisää kärsittävänä. Painan torkkua, kerkiän vielä muutaman viiden minuutin torkun nukkumaan ennen kouluun lähtöä. Seuraavan kerran kun kello soi, en mieti kahta kertaa lähdenkö odottamaan bussia tuonne loskaan vai jäänkö lämpöisen peiton alle?
***
Havahdun ikkunalaudalta tulevaan rapinaan. Raotan silmiäni ja käännyn katsomaan ikkunaan.. Talitinttihän se siinä pää kallellaan talvisessa ilmassa hyppiä rapisuttaa peltiä. Nousen katsomaan sitä lähempää ja samantien se ottaa tuulen siipiensä alle ja lennähtää lähimmäiselle koivulle..
Kävellä laahustan keittiöön ja katsastan kelloa 14:30.. Voi vittu, niin meni taas yksi päivä. Katson itseäni pelisitä, vastaan tuijottaa nuori naisen alku, tukka sekaisin, liian iso kulahtaneen valkoinen repaleinen T-paita päällä, kalpeat ja kylmät kasvot mustine silmänalusine..
Nappaan jotain nopeaa jääkaapista vaikkei siellä ole mitään, siirryn istumaan koneelle jossa vietän seuraavat 6 tuntia..
Tunnit kuluu.. Minuutti minuutilta, tunti tunnilta.. Pidän hetken tauon ensimmäisen neljän tunnin jälkeen, vedän jalkaani college housut joita olen pitäny koko viikon, nakkaan niskaani mustan toppatakin jossa on huppu, sitä ympäröi tekoturkis reunus, nenääni leimahtaa voimakas tupakka ja hajuvesi jota käytän, sen sekoitus ei hivele hajuaistiani. 
Astun ensimmäisen kerran ulos tänään, ulkona on pimeää, kylmää eikä tinttikään enää ole nurkilla sirkuttelemassa, kaivan taskustani punaisen marlboro askin ja mustan coltin sytkän.. Puhallan filtteriin ja sytytän. Tunnen kuinka savu täyttää keuhkoni ja antaa minulle päivän tyydytyksen..
Palaan takaisin sisälle, jälleen koneen ääreen, etsiskelen hyvää musiikkia, suomi hiphoppia, etsin mielentilaani kuvaavia biisejä, McMane, Harhakuvitelma, Steen1...
Löydän enemmän ja enemmän mielentilaani sopivia kappaleita ja jopa kappaleita joissa on sanoitukset jotka haluaisin toteuttaa, kuolema..To be continue..

3 kommenttia:

Heitä kommentti! :3