tiistai 21. lokakuuta 2014

Oonks mä v*ttu sekoomas?

Mä oon miettiny pitkää.. Tai ainaki nii kauan oikeestaa ku se järki jotenki siel pääs kulki ja ymmärsi edes jotain asioita, että siis mustalaisuus. Eiks se oo aika mielenkiintoinen kulttuuri?

Okei, kaikki, ainaki melkee kaikki nyt pyörittää silmiään, huokailee ja parhaassa tapauksessa siunaatte siellä. LOPETA se.. Paina ruksia tuolta oikeesta yläkulmasta tai sit keräät ittes ja oot avoin tälle mun jutulle.

Mun mielestä se on ihan hiton kiehtovaa. Niillä on ne perinteet, perinnepuvut(sanotaanko se nii?), kulttuuri, oma kieli oikeesti oma kieli!!! Josta ei tavallinen valkone ymmärrä yhtää mitää.
Ja siks mä oon koko päivän kuunnellu ''Vesterinen yhtyeineen - Villihevosia''
Jokainen mustalaisnainen on kaunis, ei siitä pääse minnekkään, mä en ymmärrä mistä niille aina tuppaa putoamaan niitä kauneusgeenejä. Ja miehet, ohhoh.. KAIKKI ne osaa laulaa, oikeesti osaa. Ja sehä on se niiden juttu, enne muinoin ne on saanu siitä elantonsa kun ne on laulaa lurauttanu tuolla kadunvarsilla tai jossai tapahtumissa.

Mutta mikä mua eniten kiehtoo ja kiinnostaa on mustalaisnaisten povaaminen...
Okei, ekan kerran ku kuulin ton sanan mä ekana ajattelin jotai poven esittelyä, u know? tissit tiskii ja sitä rataa, mut ei.. Nää naiset osaa katsoo sun kädestä sun tulevaisuuteen. En oo kokenu, mut haluisin.. Ja minä monia tätä kulttuuria edustavia ihmisiä tavanneena voin sanoa että näillä ihmisillä on uskomaton kyky nähdä ja huomata mikä se ihminen on oikein omiaan. Vierestä kuunnellessa ja nähneenä tälläsiä jälkeenpäin miettineenä on saanu huomata et '' Ei hitto, sehä sano sillo et se on epäluotettava jotenki'' ja sit sen tajuaa vasta...

Onhan niitä epärehellistäkin sakkia ja ehkä se kuuluu niille. Mut oisko se nyt siisti asuu maailmassa mis kaikki olis nii pumpulilla hyppelyä ja ihanaa eikä kukaa tietäis ees mikä on sakko tai vankila?

Ai miks mä puhun mustalaisista..? Koska mä tunnen niit paljon, ne on kiehtova kulttuuri, olen jopa jollain tasolla kateellinen osalle heistä.. En ois laittanu pahakseni jos mun perhe oliskin ollu Gipsy!

Ehkä mun hartain toive oiskin.. ei nyt mikään kiertelevä hevosnainen vaan oma farmi, siis oikeesti sellane farmi jossa olis omavarasta meininkii kesät talvet ja tietysti ne hevoset olis se suurin osa sitä elämää.
Mä olisin sen itse rakentanut, vanhasta tietysti, mä en voi sietää uutta ja modernia.. Vanhasta siis peruskojauksin oma pieni paikka jossa olis niin vapaata kuin vain voi olla.
Mä nään täs mun kuvas jo lapsia juoksemassa heinäkuun iltamassa ja koirat juoksentelee siinä samalla mukana.. Mä ehkä istuskelen siinä porraspielessä ja putsailen juuri maasta nostettuja porkkanoita.
Niillä lapsilla on sellaset 60-luvun kellomekot niiku tytöillä olikin ja pojilla henkselisortsit ja kauluspaidat..
Miks mä oon syntyny väärälle vuosituhannelle?!

Aika katkeran kuullosta? Niimpä, miksi rikottu rikkoisi vielä itsensä lisää murheilla nimellä MIES?
Mä oon näit asioita tänne tilittäny jo vaikka ja kuinka ja mä en nyt ainakaa tähä samaa postauksee ala selittelee mitä täs nyt on tapahtunu viimesen vuoden sisää.. Luoja sen tietää ja sekin pyörittelee päätään ja puhaltelee..


Mut kuinka onkaan helppo löytää mies joka on ihan fine sen asian kans et mä haluan asua maalla, luonnon rauhas, jossa on hevosia ja muita lemmikkejä? Koiria pääosin. Ei kukaan nykypäivän asfalttiprinssi hypi innoissaan siitä '' Jee muutetaan keskelle mettää missä pitää tehdä ruumiillista työtä myös päivätyön lisäks niin et hyvä kun kerkee nukkumaan!'' Mut se on se mun juttu, ja minkä mä itteleni teen?!

Eli tää romaani kulttuurin stoori pohjustus lähinnä siksi että ne on sillon joskus ei nyt enää nykypäivänä oo niilläkään sellasta harrasta farmi elämää josta mä haaveilen. Oisko siistii tehdä nuotio omaan pihaa, omaan mettän laitaan ja paistella makkaraa ja kuunnella samalla kun Käki kukkuu ja heinäsirkat sirkuttaa..?

Vihaan digidigi elämää, vihaan tietotekniikkaa, vihaan nyky elektroniikkaa.. Takaisin vinyylisoittimet ja kotipuhelimet, siihen aikaan kaikki oli hyvin, kovin väärässä en ole...

 


-Bella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heitä kommentti! :3